Κανένα παιδί να μη μείνει στο σπίτι

Written By Παλλήνη - Δήμος ισχυρός - Πόλη με όραμα on Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 | 8:48 μ.μ.


Αγώνας δρόμου,

για τη φιλοξενία των παιδιών του Δήμου μας.


Από το Γραφείο Τύπου της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης σχετικά με το θέμα των δικαιούχων για ένταξη στο πρόγραμμα εισαγωγής σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.


«Ο κίνδυνος αποκλεισμού μεγάλου αριθμού παιδιών του Δήμου μας από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιαίτερα στη περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση εκατοντάδων γονέων στην απασχόληση.

Η μείωση των θέσεων φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρία, τη νέα σχολική περίοδο, αναμένεται να είναι Γολγοθάς για αρκετούς γονείς συμπολίτες μας.

Η έλλειψη κονδυλίων υποχρεώνει το δήμαρχο και τη Δημοτική μας Αρχή να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλιστεί η αύξηση των κονδυλίων για τη φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών, είτε από τα «αναξιοποίητα» κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε από τη συνδρομή άλλων υπουργείων.

Παράλληλα, θα πρέπει με μεγάλη προσοχή να έχουν ελεγχθεί όλες οι αιτήσεις φιλοξενίας και να έχουν εγκριθεί μόνο όσες πληρούν τις προϋποθέσεις.

Κανένα παιδί να μη μείνει στο σπίτι».

 

Παναγιώτης Μερτύρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: