Παναγιώτης Μερτύρης : Κύριε Δημητριάδη η υπόθεση REDS δεν χωράει παιχνίδια εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων…

Written By Παλλήνη - Δήμος ισχυρός - Πόλη με όραμα on Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 | 2:04 μ.μ.



Διευκρινίσεις Παναγιώτη Ν. Μερτύρη με αφορμή «απορία» που εκφράστηκε σε άρθρο του Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και Διευθυντή της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ» του Γέρακα, κυρίου Βασίλη Δημητριάδη.


Με αφορμή την δημοσίευση άρθρου του κυρίου Βασίλη Δημητριάδη, Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και Διευθυντή της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ» του Γέρακα, όπου εκφράστηκε «απορία» σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή μου για το θέμα των αξιώσεων της «Reds» από τον Δήμο Παλλήνης, θα ήθελα να προβώ σε κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις:
Καταρχήν, σημειώνω, ότι ήταν μια προσωπική δήλωση και όχι δελτίο Τύπου του συνδυασμού. Το άρθρο μου εκφράζει την προσωπική μου θέση.
Από εκεί και πέρα και σχετικά με την «απορία» σας κύριε Δημητριάδη για την «συνεργασία» που έδειξε τότε ο Δήμος Παλλήνης στο θέμα της «Reds», παρ’ ότι γνώριζε ότι θα υπήρχαν κάποιες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην περιοχή και ταυτοχρόνως θα πλήττονταν και η τοπική αγορά, απαντάω τα εξής:
Το ότι θα υπήρχε περιβαλλοντική επιβάρυνση και πρόβλημα στην τοπική αγορά, δεν σήμαινε ότι ο Δήμος μπορούσε τότε, να σταματήσει τις όποιες εξελίξεις και αποφάσεις. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Δήμος είχε καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα και σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάς να κερδίσεις ότι περισσότερο μπορείς, από κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποτρέψεις. Επομένως μην προσπαθούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις τώρα, παίζοντας παιχνίδια σκοπιμοτήτων και επί της ουσίας να κοιτάμε το δέντρο (=πρώην διοικήσεις) και να χάνουμε το δάσος (=απαιτήσεις της «Reds»). Διότι, κύριε Δημητριάδη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως οι απαιτήσεις της «Reds» αποτελούν το «δάσος» και αν δεν το αντιληφθούμε όλοι μας και άμεσα, θα παίξουμε το δικό της παιχνίδι, θα αναλωθούμε σε εσωτερικές διαμάχες και μοναδικός χαμένος θα είναι ο Δήμος και τα χρήματα των δημοτών του, τα οποία θα πρέπει να τα σεβόμαστε περισσότερο από κάθε τι άλλο!
Και επίσης, δεν πρέπει να λησμονείτε κύριε Δημητριάδη πως και η τότε διοίκηση της Παλλήνης, είχε να κάνει με έναν «κολοσσό», που το κόμμα σας, το ΠΑΣΟΚ, στήριξε και συνέβαλε τα μέγιστα για να εκδοθούν άδειες εν μια νυκτί, χωρίς γνωμοδότηση φυσικά του Δήμου (βλέπετε δημοσιογραφικό χωριό Παλλήνης!)…
Η απόφαση του Δήμου λοιπόν κύριε Δημητριάδη είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα και επαναλαμβάνω πως σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάς να κερδίσεις όσα μπορείς περισσότερα. Είσαι υποχρεωμένος να διαχειριστείς κάποια πράγματα, από τη στιγμή που θα γίνουν έτσι κι αλλιώς... Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα επιφέρει περιβαλλοντική επιβάρυνση και πλήγμα στην τοπική αγορά. Θα είναι αφελής κάποιος αν δεν το αναγνωρίζει…
Από την άλλη όμως και ο Δήμος έχει κερδίσει αρκετά πράγματα από αυτή τη συμφωνία τα οποία θεωρώ ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την πόλη. Όπως και να έχει, κατ’ ουσίαν, υπήρξε αναγκαστικά «συνεργάσιμος», μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας, παίζοντας παιχνίδια σκοπιμοτήτων και εντυπώσεων σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές.
Προσωπικά σαν Παναγιώτης Μερτύρης, έχω αποδείξει πως δεν φοβάμαι να κάνω κριτική σε κανέναν, αλλά και να δέχομαι. Δεν θα διστάσω να το κάνω και στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Παλλήνης, όποιον κι αν είχαν επικεφαλής αν και αγαπητέ φίλε Δημητριάδη, από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε το ζήτημα της Reds στο «Οινοποιείο Πέτρου από τον Δήμαρχο κύριο Ζούτσο, είχα ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσης και τον οποίον δεν έχω πάρει ακόμα! Και όποιος θέλει ας με διαψεύσει! Πως λοιπόν να κάνει κάποιος κριτική για ότι έχει συμβεί όταν δεν έχει στα χέρια του τα απαραίτητα στοιχεία;
Άλλωστε οι πρώτοι που θέσαμε σαν παράταξη να μπει στο συμβούλιο το θέμα της «Reds» ήμασταν εμείς, σημειώνοντας τότε, πως αν υπάρχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες να αποδοθούν. Και όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη! Οπότε δεν υφίσταται κανένα θέμα κριτικής μας, πάνω σε αυτό.
Αλλά με το άρθρο μου κύριε Δημητριάδη, δεν ήθελα να κρίνω τις κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης, ήθελα μονάχα να πω τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δεδομένη μια κατάσταση και απλά έκρινα την στάση της «Reds» για τις απαιτήσεις της και όχι κάτι διαφορετικό.
Και με την ευκαιρία, να εκφράσω κι εγώ δύο «απορίες «κύριε Δημητριάδη: Πρώτα γιατί δεν έχω πάρει τον φάκελο της «Reds» εδώ και δυόμιση μήνες για να μπορώ να κάνω την κατάλληλη κριτική στο θέμα και δεύτερο γιατί η παράταξή σας, αλλά και η εφημερίδα σας, δεν προβάλει το θέμα των απαιτήσεων της «Reds» όπως του αρμόζει; Γιατί το έχει υποβαθμίσει όλον αυτόν τον καιρό αντί να του δώσει την απαιτούμενη προβολή για να ενημερωθεί και ο κόσμος για το τι γίνεται;
Όπως και να έχει, εύχομαι να είναι η τελευταία μου απάντηση σε τέτοια άρθρα και από εδώ και στο εξής να υπάρξει ειλικρινής και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων του Δήμου μας, για να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό και για το οποίο θα κριθούμε όλοι μας εν καιρώ από τους δημότες. Επαναλαμβάνω, πως το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν χωράει παιχνίδια εντυπώσεων και σκοπιμοτήτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: