Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, ένα νέο, δυναμικό, ξεκίνημα για την αντιπολίτευση του Δήμου Παλλήνης

Written By Παλλήνη - Δήμος ισχυρός - Πόλη με όραμα on Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 | 9:02 π.μ.

alithia002 Ήταν από τους πλέον επιτυχημένους Κοινοτάρ­χες στην Ανατολική Ατ­τική. Η Ανθούσα επί των ημερών του όχι μόνο ανα­βαθμίστηκε αλλά απέ­κτησε και γερά θεμέλια για την μελλοντική της ανάπτυξη. Σήμερα ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης αγωνίζεται και πάλι, αλλά αυτή τη φορά από άλλο μετερίζι, ως επικεφαλής της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης (Παλ­λήνη - Γέρακας - Αν­θούσα).

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρήκε τον επικεφαλής της αξιω­ματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης , Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της αντιπολίτευ­σης , δήλωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

« Ο ρόλος της αντιπολίτευσης - και ειδικότερα - της μείζονος - είναι διακριτός και θεσμικά κατοχυρωμένος από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Σε καμία περίπτωση η αντι­πολίτευση δεν συνδιοικεί και δεν συναποφασίζει με τη δημοτική αρχή. Αντίθετα, ο ρόλος της είναι να ελέγχει τις αποφάσεις, πράξεις και παραλήψεις της δημο­τικής αρχής μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης, ενώ ταυ­τόχρονα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να καταθέτει προτάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας που υπηρετεί. Καταστήσαμε σαφές ότι επιθυμούμε να συνεργαστούμε όχι μόνο με τη δημοτική αρχή, αλλά με όλους όσους θέλουν να προσφέρουν στο Δήμο Παλλήνης, κάνοντας ουσιαστική και αποτελεσματική αν­τιπολίτευση, εφαρμόζοντας στη πράξη «Είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε τι που γίνεται για το καλό του Δήμου Παλλήνης, Θα μας βρείτε απέναντι σας σε κάθε τι που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες»

Δυστυχώς - και μακάρι να διαψευστώ στο μέλλον - αυτούς τους 8 μήνες, τα λόγια αλλά και οι πράξεις της δημοτικής αρχής μιλούν από μόνα τους και απο­δεικνύουν ότι δεν έχει τη διάθεση να συνεργαστεί. Κάνοντας μία σύντομη ανα­δρομή στα πεπραγμένα της, μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο και την φιλοσοφία με την οποία η δημοτική αρχή διαχειρίζεται καταστάσεις, αντιμετωπίζει Κτήματα και γενικότερα παίρνει αποφάσεις.

Ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο κινείται ο Δήμαρχος και ο οποίος έχει δυ­σάρεστες συνέπειες για τον Δήμο μας, φάνηκε και με το ζήτημα ενός μεγάλου έργου που είχε δρομολογηθεί για την Ανθούσα. Ο κοινός νους για ένα τέτοιο σημαντικό έργο , όπως είναι το αποχετευτικό, θεωρώ ότι θα οδηγούσε στη λήψη απόφασης για επικαιροποίηση της μελέτης ή για συμπληρωματική μελέτη και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του έργου. Αντίθετα η Δημοτική Αρχή ακύρωσε τη μελέτη, με το αιτιολογικό ότι είχε ελλείψεις.

Γνωρίζουμε πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να στέκεται απέναντι και να κατακρίνει αλλά να παρεμβαίνει υποστηρικτικά σε όλα όσα διαδραματί­ζονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όσα γίνονται έξω απ' αυτό και πέ­φτουν στην αντίληψη μας.

Κατανοούμε το καινούργιο τοπίο στο οποίο βρέθηκε η δημοτική αρχή με την εφαρμογή του Καλλικράτη και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Αναγνωρίζουμε ότι για κάθε αιρετό ο οποίος ανέλαβε να υπηρετήσει ένα Δήμο είναι μια πραγματικά δύσκολη εποχή. Αυτές είναι οι αντικειμενικές συνθήκες που προαναφέραμε. Αυ­τοδιοίκηση, χωρίς σαφώς καθορισμένο νομοθετικό πλαίσιο και χωρίς χρήματα. Αυτό είναι το τοπίο. Με δεδομένες όμως σήμερα αυτές τις συνθήκες, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω τους. Πρέπει, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να συνερ­γαστούμε, να συζητήσουμε και να βρούμε ποιος θα είναι ο καλύτερος δυνατόν τρόπος διοίκησης του Δήμου Παλλήνης. Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο.

Η νέα μας δημοτική αρχή λοιπόν μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι δεν ήταν έτοιμη γι' αυτό το οποίο κλήθηκε να κάνει. Ότι δεν ήταν έτοιμη να διοικήσει το Δήμο. Κι αυτό φαίνεται, διότι μέσα στους οκτώ μήνες υπάρχει μία υπο-λει-τουργία. Μια δημοτική αρχή που απλά προσπαθεί να διαχειριστεί και όχι να επι­λύσει τα βασικά προβλήματα του τόπου, χωρίς στόχευση, χωρίς γνώση, σε μια αμήχανη διαχείριση.

Εμείς με τη σειρά μας, προσπαθούμε να βρεθεί ο τρόπος να αλλάξει αυτή η νοοτροπία των διοικούντων γιατί δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο. Από σήμερα , σε νέες βάσεις, πασχίζουμε για την επίλυση των προβλημάτων των δη­μοτών μας και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Ο κάθε δημοτικός σύμ­βουλος της παράταξης μας έχει αναλάβει και είναι υπεύθυνος για συγκεκριμένο «τομέα» προκειμένου να τον παρακολουθεί και να ελέγχει το έργο της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας τις παραλείψεις και τα λάθη της, αλλά μπορώ να σας βε­βαιώσω ότι και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος της «Δήμος ισχυρός · Πόλη με όραμα» διαθέτει την εμπειρία που του επιτρέπει εκτός από την καλόπιστη κρι­τική να κάνει και προτάσεις βοηθώντας τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει το έργο της.»

Τέλος στην ερώτηση μας, που αφορούν τα προσωπικά του σχέδια για το μέλλον, ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης μας δήλωσε:

«Σε μία δύσκολη εποχή αλλά και σε ένα κράτος που δεν μπορούμε να προ­βλέψουμε πώς θα είναι το αύριο είναι παρακινδυνευμένο να αναφερθώ στα μελ­λοντικά μου σχέδια. Παρ' όλες τις δυσκολίες όμως όλοι οι άνθρωποι της «Δήμος ισχυρός · Πόλη με όραμα» είμαστε εδώ και δηλώνουμε παρόντες καθημερινά. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε, να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε την Αυ­τοδιοίκηση από το ρόλο της αντιπολίτευσης Και εγώ είμαι ένα κομμάτι αυτής. Δεν εγκαταλείπω το αυτό διοικητικό ταξίδι δεν έφτασα στον τελευταίο σταθμό του, αν αυτή είναι η ερώτηση».

εφημερίδα “η Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: